26. juni 2011

Rækved - knagg

Knaggen er nå blitt ferdig...
Tok ikke all verdens tid for å slå inn et par bolter / Spiker, men det skulle nå gjøres som masse andre ting.




Nå er det bare å få hengt den opp ute og ta den i bruk.

23. juni 2011

Santhansfeiring

Santhansfeiring i sol og fint vær. Da er det koselig å pynte opp litt med blomster på bordet ute også. Masse fine blomster og ugress i hagen kan blir den flotteste bukett.


Ja hva mer kan man ønske seg da, når mann og barn vil på grilltur enn sol og litt varme. Vi kjørte til Hauknes og tente bål i fjæra. Litt vind, men pølsene ble nå stekt og alle var fornøyde. Til og med meg, som var nede ved fjære kanten for å se om det var noe spennende å ta med seg hjem.. Har nemmelig vært på jakt etter rækved, for å lage knakk for å ha ute. Jeg fant, jeg fant... Var også inne på Home & Cottage i dag, da fant jeg spiker som jeg har sett etter en stund. Så nå er det bare å sette i gang å slå den inn på fjøla. Ferdig resultat av knakken kommer senere..




Jeg fant også en liten rot/ pinne som ser ut som et hjerte. Med litt pussing så blir den nå hjertlig fin.


Ha en fortsatt fin feiring..

18. juni 2011

Valmue

Helg igjen.
Den blir tilbrakt med en liten kjøretur til Hemnes i morra. Slik at maleriet mitt kan få være med på utstilling ved "Mileperlen" under båt og fjord festivalen.





Beste av alt med turen er jo at de har åpent på bruktbutikken på Hemnes i morra, så hvem skal ditt en tur for å se om det er noe spennende ..... Jo det er nok meg. Gleder meg til å se om det er noe som kan friste.

Ha en god helg alle sammen

15. juni 2011

Utvikling i hus prosjekt

Travle tider med huset har gjort at jeg ikke har fått lagt inn nye innlegg på bloggen. Fremgang i husprosjektet har det vært. Bare en halv vegg og 3 nye vinduer igjen, så er alt gjort. Hvertfall nesten. Bare vår jobb igjen... som lage lister / detaljer rundt vinduer og for å ikke glemme å male hele huset. Så det er bare å håpe på godt vær en stund fremover. Fargen bleselv. BRUNSVART med hvite kanter rundt vindu og dører. Ser ut som det blir veldig bra. Er kjempefornøyd med fargen.



Detaljer rund vinduet. Litt vanskelig å se, men med hvitt tror jeg det blir bra.


To Strøk og denne delen av huset nesten ferdig, mangler bare det hvite nå, så er vi godt på gang.Eneste som er en liten utfordring er at jeg syns stolene og bordet forsvant litt i ett med veggen, så det blir en kreativ utfordring får å få dem litt mer fram. Så da blir jeg vel å dra på jakt etter noen flotte puter og ha i stolene.





Mangler bare en veranda, så er alt klart på den siden av huset.

Klarte ikke å vente til alt var ferdig, så jeg måtte pynte opp med noen busker og blomster i dus rosa.



4. juni 2011

Hagearbeid.

Masse planer med huset utvendig, innvendig og ikke minst hagen. Som jeg har tatt for meg som mitt lille prosjekt og har laget meg masse ideer i hodet på hvordan den skal se ut. Flott plass med masse heller og masse brydbusker. I mitt hodet har jeg funnet ut at den ikke er så mye brukervenlig ,der jeg har sans for at man skal bruke hagen og ikke bare være til pynt.  Det har jeg tenkt å endre på.

Jobben har nå såvidt begynt, med å fjerne busker og tømmerstokker. Prøve å tette hullene med de hellene jeg har og i går var jeg å kjøpete flere, men de var dessverre ikke samme størrelse. Da de gammle er hjemmelaget. Men finner nok på ei løsning.



Kabeltrommelen skal jeg bruke til hagebord. Tror det blir bra når alt blir ferdig en gang. Langsiktige planer må man ha. Så hagen er noe jeg kommer tilbake til når det har vært litt mer progresjon i arbeidet. Men akkurat nå er det sååå mange ting som skjer samtidig, så dette må nok ligge litt.


Mye lys og varme

Forige helg var jeg i Trondheim og måtte selvfølgelig innom IKEA. Der falt jeg helt for denne lampen, og endte opp med å kjøpe vegg lamper også i samme serien.


Blir fint i kjelleren når den får seg en liten makover etterhvert.
Men shoppingen tok ikke slutt der. Skulle egentlig innom kremmerhuset, der jeg var på jakt etter noen bilder som jeg skulle ha på rommet til min sønn. Fant dessverre ikke det jeg var ute etter, men var jo innom Black and white på Sity Syd. Den butikken var et nyderlig syn for øyet, nesten som å gå inn i en godte - butikk. Så mye lekkert.
Disse fine lysestakene fikk bli med meg hjem.


I dag var jeg en snartur innom Skeidar for å prøvesitte hagemøbler.. Vel skjønner ikke helt vitsen i dette været, men har så lyst på litt sol og sommer. Fikk hvertfall med meg disse lysestakene med meg derfra. Så nå tror jeg det holder med lys for en liten stund.. Nå er det bare å glede seg til det blir litt mørkere ute.

3. juni 2011




Nå har vi kommet godt igang med resatureringen av huset utvendig. Med en dyktig mann som river og snekker som bygger opp igjen har vi bare en vegg igjen å ordne på. Ja pluss en hel del av andre ting. Lite ante jeg at det var så mange valg og ting å tenke på når vi begynte med dette. Hvilke isolering skal vi ha, liggende eller stående bordkledning, hvilke vinduer skal vi ha, med eller uten sproser. Ny ytterdør, hvordan skal den se ut. Detaljer på/over vindu osv... Ja det har hvertfall blitt en del diskusjoner på hjemmebane, og enig har vi nå blitt til slutt. Så nå gjenstår det bare å se resultatet.
Vel ikke helt. Vi har også hatt diskusjon ang farge på huset. Hvitt eller ei annen farge... Det ble nok ei helt annen farge ja... Nemelig Brunsvart, med hvite karmer. Ikke rart man er spendt på resultatet.

FØR


PROSSESEN ER IGANG

ALT ER REVET

Nå er det bare å bygge opp igjen. Skal sette inn flere bilder etter hvert som det begynner å bli ferdig.